Økonomistudent.no

Er du ny student i ny by? Få tips her

Linnea – Oslo

 • Fortell om deg selv og hvor du studerer

Jeg er 23 år gammel, og har fullført to år av økonomi og administrasjon ved OsloMet. Har bodd i Oslo i 5 år.

 • Hva liker du å gjøre i studiebyen din

På sommeren er det veldig hyggelig å ta en Ruter-båt og reise ut til en av øyene som ligger i Oslofjorden! Jeg liker også og samles i en park for å grille og spille kubb.

 • Hva er det beste ved studiebyen din

I Oslo er det et stort tilbud av både butikker og utesteder. Det er enkelt å komme seg rundt, enten med bysykkel, kollektivt eller sparkesykler. Det er også mange parker i Oslo, og mange fine steder å dra på joggeturer.

 • Dine beste topp 3 tips til nye i byen høsten 2020

1. Gå turer rundt i hele byen for å bli kjent med ulike områder.

2. Ta t-banen opp til Vettakollen for å få en fantastisk utsikt over Oslo.

3. Ha abonnement på bysykkel

Kristin – Kristiansand

 • Fortell om deg selv og hvor du studerer

Jeg er en aktiv student som liker å være sosial og å engasjere meg. Til høsten starter jeg på tredje året mitt innenfor økonomi og administrasjon ved Uia. 

 • Hva liker du å gjøre i studiebyen din

Om våren/tidlig høst er det veldig gøy å samles på bystranda, bade, sole seg og spille masse volleyball. Ellers på året er det alltid mulighet for en tur, kino, spillkveld med venner og byen i helgene.

 • Hva er det beste ved studiebyen din

Vanskelig å velge en ting som gjør Kristiansand til den beste studiebyen, men det som skiller seg ut er alt er så sentralt, det er aldri langt å dra til matbutikken, byen, besøke venner eller for å gjøre noe gøy. 

 • Tre tips som ny student til høsten:

1. Engasjer deg og bli med på det som skjer. 

2. Vær åpen for nye folk, og vær nysgjerrig! 

3. Se om du kan finne en sykkel på Finn f.eks. Gjør det enda lettere å komme seg rundt!

Eskil – Bergen

 • Fortell om deg selv og hvor du studerer

Eskil er 25 år fra Moss. Jeg begynner på 2. året i økonomi og administrasjon ved HVL til høsten. Har bodd i Bergen siden 2014.

 • Hva er det beste ved studiebyen din

Bergen er en by som har alt: kulturtilbud, flott natur og et godt studentmiljø. I tillegg til å ha alt en storby har å tilby, så er byen relativt liten og derfor enkel å bli kjent med.

 • Hva liker du å gjøre i studiebyen din

Jeg liker å spille frisbeegolf i Lynghaugparken i Fyllingsdalen, høre Bergen filharmoniske orkester i Grieghallen når de spiller filmmusikk, dra på quiz og utforske nye turstier.

 • Dine beste topp 3 tips til nye i byen høsten 2020

1. Som student koster det bare kr 100 for billetter til Bergen filharmoniske orkester. Hvis du liker klassisk musikk vil jeg anbefale å sjekke ut harmonien.no/program. Mine høydepunkt har vært arrangement hvor de spiller stykker fra Ringenes herre, Star Wars, Harry Potter og Planet Earth.

2. I Bergen holdes det faste quizer flere steder i byen. Kronbar og Kvarteret tilbyr quiz spesielt rettet mot studenter, men jeg kan også anbefale Café Opera eller Finnegans. Quiztypene er veldig forskjellig, så det kan være lurt å prøve litt forskjellig og se hva man finner mest fornøyelig.

3. Gå Vidden! Et must som student i Bergen spør du meg. Dette er en tur som tar 4-6 timer, hvor du har mulighet til å stryke flere av de 7 byfjellene fra en eventuell bucket list

Hanna – Trondheim

 • Fortell om deg selv og hvor du studerer

Jeg heter Hanna, er 23 år og går på NTNU Handelshøyskolen i Trondheim. 

 • Hva er det beste ved studiebyen din

Det er utrolig mange studenter her, og man blir kjent med flere og flere for hvert semester! Det er mange muligheter til å engasjere seg, og samtidig bli kjent med nye studenter. For eksempel å bli medlem i ulike studentgrupper, sport, UKA osv. 

Det er også masse turmuligheter i byen og områdene rundt.

Det er i tillegg et veldig bra uteliv i byen hvor jeg spesielt godt liker pianobaren på Downtown.

 • Hva liker du å gjøre i studiebyen din

Grille og sole meg på Festningen eller andre parker, eller bare ta en utepils på Solsiden.

 • Topp 3 tips for nye studenter i Trondheim
 1. Delta på fadderuka
 2. Last ned mattilbud-appen
 3. Bli med på en sport, meld deg inn i foreninger eller andre studentgrupper

Kirsten Katarina – Bergen

 • Fortell om deg selv og hvor du studerer

Jeg heter Kirsten Katarina er 22 år, jeg er en sosial jente som elsker å henge med venner, samt gå toppturer på et av de syv fjell. Jeg studerer økonomi og administrasjon ved Handelshøyskolen BI Bergen.

 • Hva liker du å gjøre i studiebyen din

Bergen er jo en by med veldig mange muligheter for studenter. Litt av de tingene jeg liker å gjøre er, gå turer med venninner, dra på byen og bli kjent med andre studenter, samt delta på diverse student arrangementer.

 • Hva er det beste ved studiebyen din

Det beste med å studere i Bergen er helt klart all den fine naturen og turmulighetene man har. Samt at byen er en stor studentby. At byen har mange studenter, gjør det mulig å stifte bekjentskaper med studenter fra andre universiteter og høyskoler på en kort bytur.

 • Mine beste topp 3 tips til nye i Bergen høsten 2020

1.Delta på fadderuken (da blir man godt kjent med studenter, og kommer garantert til å finne studievennene for resten av studietiden)

2. Være åpen for stifte nye bekjentskaper

3. Engasjere seg i verv studiestedene har, enten undergrupper eller idrettsgrupper