Økonomistudent.no

Les hvordan studenttilværelsen er for Econa-studentene

Vebjørn – OsloMet

Jeg heter Vebjørn og studerer på OsloMet. Mitt studentliv består av å være sosial med andre medstudenter, jeg er også medlem i Econa OsloMet og har en deltidsjobb på siden. Jeg er medlem av Econa fordi jeg elsker studentarrangementer og liker å være med på å arrangere dem. Econa gir meg også mulighet til å bygge ett nettverk ved at jeg får muligheten til å møte andre Econa-medlemmer fra hele landet. Mitt beste tips til nye studenter er å sosialisere seg, meld deg inn i ett verv eller flere og skaff deg masse nye venner. Jeg vet at min studietid ikke hadde vært det samme uten det sosiale ved å være student. Så vær frampå og ikke nøl med å ta kontakt med nye medstudenter.

Hans Inge – Universitetet i Stavanger

Jeg heter Hans Inge er 19 år og kommer fra Karmøy. Jeg bor i Stavanger hvor jeg studerer bachelor i økonomi og administrasjon ved handelshøyskolen på Universitetet i Stavanger.

Studentlivet mitt innebærer både lesing på egenhånd og sammen med andre medstudenter. Personlig liker jeg best å benytte meg av universitetet som fysisk læringsarena, og møter opp fysisk hver dag da jeg føler dette gir best læringsutbytte. Ellers har jeg deltidsjobb som selger på Jysk Hillevåg, hvor jeg jobber kvelder, helger og ferier. Fritiden min bruker jeg for det meste sammen med venner og på fisking. Ellers er jeg Chelsea-supporter og liker å følge med på fotball.  

Jeg er medlem av Econa student fordi jeg er fascinert over hvor mye de vektlegger studenter og hvordan de kan få hjelp til å bygge sin karriere. I tillegg er det mange medlemsfordeler; advokathjelp, CV/søknadshjelp, forsikringer og rabattavtaler. Dette er bare noe av det medlemmer av Econa kan dra nytte av. 

Jeg har bare 1 år med erfaring fra studier, likevel har jeg ett kor og konkret tips: strukturer/planlegg eksamensperioden detaljert. 

Kiruththuka – BI Bergen

Jeg heter Kiruththika, og er student ved BI Bergen, hvor jeg studerer økonomi og administrasjon. Ved siden av studiene har jeg tatt på meg frivillige verv, deltatt på ulike studentarrangement og fått nye bekjentskaper. 

Jeg valgte å bli medlem av Econa Student fordi jeg så for meg at det ville gi meg god nytte i form av studentarrangementer og fordeler, noe jeg tror flere vil synes. Det har også gitt meg et større nettverk og flere nye venner. 

Mitt beste tips til nye studenter som starter til høsten er rett og slett: engasjer deg! Søk deg inn hos undergrupper du kan tenke deg å være en del av, og delta på arrangementene som arrangeres på skolen.

Gabriel – Copenhagen Business School

Mitt navn er Gabriel, jeg går linjen HA Almen erhvervsøkonomi på Copenhagen Business School. Begynner nå til høsten på 2. året, og trives stort.

Studentlivet mitt baserer seg på 4-6 timer lesing hver dag, i periodene ekskludert eksamenstiden. Som student trives jeg veldig med å være fysisk tilstede på skolen og biblioteket, da jeg synes det er oppløftende å treffe venner og bekjente i matpauser og andre situasjoner.  Dessuten opplever jeg at når jeg først er på skolen, så er det lettere å legge andre ting vekk, og jeg får gjort mye mer av det jeg skal. Videre spiller jeg på skolens fotballag, hvor vi trener tre ganger i uken og spiller kamp i helgene. I helgene blir det ofte å komme seg ut, hvor vi utforsker Københavns natteliv. I tillegg prøver jeg å få med meg alle de bra arrangementene som i løpet av året arrangeres gjennom organisasjoner på skolen, og ellers i København. 

Grunnen til at jeg ble med i Econa student, var først og fremst på grunn av alle de bra arrangementene som fant sted gjennom året, og jeg fikk oppfattelsen om at det var inneforstått at alle de norske studerende er med i Econa. Når jeg først ble medlem oppfattet jeg også alle fordelene medlemskapet gir, som gratis juridisk rådgivning, som for meg var en stor trygghet da jeg skulle leie min første leilighet. 

Hopp ut i ting! Bli med på sosiale arrangementer, og prøv ut ting du aldri har gjort før! Det er bedre å sitte med en følelse av at dette ikke var det aller kjekkeste i mitt liv, kontra å få vite at noe var dritbra i etterkant.

Martine – BI Bergen

Mitt navn er Martine, jeg er 20 år gammel og studerer Økonomi og administrasjon ved BI Bergen. 

Studentlivet mitt innebærer litt av hvert. Jeg har deltidsjobb som butikkmedarbeider, er medlem av Econa Student, trener en del med venninner og går på gruppetimer ved Trenesammen, og liker allslags sport, spesielt volleyball. Jeg er også så ofte jeg kan med venninner, familie og kjæreste. 

Jeg er medlem av Econa Student for å være en del av et verv, der jeg får gode erfaringer og nye bekjentskap. Anbefaler sterkt andre studenter å bli medlem, dersom de ønsker det samme! 

Mine beste tips er å være strukturert, unngå skippertak og bli med på ting som skjer – rett og slett ha det gøy!

Mathias – Universitetet i Agder

Mitt navn er Mathias, jeg er 20 år og studerer Økonomi og Administrasjon på andre året ved UiA. 

Mitt studieliv består av skole, sosiale aktiviteter, trening og jobb. Jeg ble nylig med i styre i Econa UiA, noe jeg tror blir veldig kjekt. I tillegg er jeg med å arrangere Karrieredagen 2020. Ved å delta på frivillig arbeid og bli med i studentorganisasjoner, blir man kjent med så utrolig mange og gjør det beste ut av studietiden.

Jeg ble med i Econa Student fordi det gir meg mulighet til å bli kjent med mange flotte mennesker og man tar del i å lage en fin studietid. Å bli medlem vil gi deg mange nye venner og gode minner! I tillegg kommer det mange fine fordeler ved å være med i Econa!

Mitt beste tips til nye studenter må være å ta del i alle arrangementer som byr seg. Bruk alle muligheter til å bli kjent med medstudenter, og ikke minst være aktiv i fadderuken. Her kan man finne seg en super gjeng, både til studier og det sosiale.

Mitt beste tips til nye studenter må være å ta litt initiativ til å bli kjent med nye mennesker. Muligheten for å få venner for livet er absolutt til stede, og jo fortere man får seg et miljø på campus eller i en ny by, jo bedre. Har man mange venner har man alltid tilbud om å gjøre noe gøy sammen, eller be om puggeark til eksamen. Et annet tips er å engasjere seg. Dette henger litt sammen med første tips, da et verv er en veldig enkel måte å utvide nettverket sitt på. I tillegg gir verv deg muligheten til å lære en del, i tillegg til å utfordre deg selv.

Håvard – Universitet i Stavanger

Mitt navn er Håvard Jeg studerer master i økonomi ved Universitetet i Stavanger, med spesialisering innen strategisk markedsføring. Jeg er opprinnelig fra Skudeneshavn på Karmøy, men har bodd i Stavanger siste fire årene. Studentlivet er et godt liv. For min del har det rent akademisk blitt mye skippertak, en metode som kanskje har et ufortjent dårlig rykte. Ved siden av studiene har jeg også hatt deltidsjobb i bank. Der har arbeidsgiver vært fleksibel, kollegene fantastiske og jeg har lært mye. I tillegg har jeg vært engasjert alle de fire årene jeg har studert. Nå har jeg vært engasjert i Econa i ett år, men har også vært næringslivsansvarlig i linjeforeningen, frivillig bartender i studentbaren og fadder de årene jeg ikke har vært fadderbarn.

Jeg er med i Econa Student av flere grunner. Den viktigste for min del til nå har vært arrangementene. Deltar man på bare ett arrangement så har man allerede fått valuta for kontingenten. Både de faglige og sosiale arrangementene som blir arrangert er veldig bra. Nå som jeg har ett år igjen av studietiden, så er jeg også glad for å være medlem i Econa, da de kan være fine å ha i dette stadiet av studietiden. Jeg planlegger å bruke både rådgiver, retting av CV og kontraktsgjennomgang fra Econa.

Mitt beste tips til nye studenter må være å ta litt initiativ til å bli kjent med nye mennesker. Muligheten for å få venner for livet er absolutt til stede, og jo fortere man får seg et miljø på campus eller i en ny by, jo bedre. Har man mange venner har man alltid tilbud om å gjøre noe gøy sammen, eller be om puggeark til eksamen. Et annet tips er å engasjere seg. Dette henger litt sammen med første tips, da et verv er en veldig enkel måte å utvide nettverket sitt på. I tillegg gir verv deg muligheten til å lære en del, i tillegg til å utfordre deg selv.