Økonomistudent.no

Hva er NM i økonomi?

NM i økonomi er en casekonkurranse som består av tre runder: én kvalifiseringsrunde med flersvarsoppgaver, runde to med caseoppgaver fra BDO, og en finalerunde med fag- og caseoppgaver levert av Danske Bank. Konkurransen ble arrangert for første gang i 2013, som et pilotprosjekt på datidens HiOA, nå OsloMet.

NM i økonomi arrangeres av Econa i samarbeid med Danske Bank, BDO og Dagens Næringsliv.

Hvorfor NM i økonomi?

Econa arrangerer NM i økonomi for å gi deltakerne et fortrinn til arbeidslivet. Her får man både vist seg frem, øvd på viktige og avgjørende elementer man kan møte på i en jobbsøkerprosess, få muligheten til å bygge både nettverk og kompetanse, men ikke minst også muligheten til å skille seg litt ut fra bunken og få noe verdifullt på CV’en din. NM arrangeres både for å forberede studentene på arbeidslivet, men også rett og slett fordi det er en morsom, verdifull og sosial konkurranse som til og med gir deg et lite fortrinn. I tillegg kan det til og med være at du møter både dine fremtidige kollegaer, men også din fremtidige arbeidsgiver.

Slik er NM bygget opp

Første runde:
Fagoppgaver, multiple choice. Konkurransen gjennomføres den 3. mars, valgfritt mellom klokken 11.00-20.00. Her har man en time til rådighet etter at man begynner.
Inntil ti lag fra hver skole går videre til neste runde, etter at de 30% svakeste totalt er strøket.

Andre runde:
Andre delfinale holdes den 17. mars. Det vil være caseoppgaver levert av BDO. Runde to tar totalt en time.

Tredje runde:
De ti beste lagene i landet går videre til en finaledag 9. april. Dagen vil bestå av fag- og caseoppgaver levert av Danske Bank, i tillegg til litt faglig påfyll. Gitt dagens situasjon vil denne dagen også avholdes digitalt.

  • Alle lagene som kommer til finalen vil få dekket reise, opphold og bankettmiddag i sine byer da gjennomføringen vil avholdes digitalt.
  • Laget som vinner får: en sjekk på 30 000,- og en helsides gratulasjon i Dagens Næringsliv. 
  • De vil også få muligheten til å representere Norge i Nordisk mesterskap i 2021*

*dersom Covid-19 tillater det.