Økonomistudent.no

NHH vant NM i økonomi for tredje året på rad!

Vinnerne av NM i økonomi 2020 ble «Økonomiboysa» fra Norges Handelshøyskole som besto av Kristian Gjønnes og Morits Hagander, to 4.årsstudenter med fordypning i strategi og finans.

–        Vi kjente litt på nervene underveis i finalen, spesielt før resultatene ble offentliggjort, sier guttene.

Både Kristian og Morits er 25 år og kommer fra henholdsvis Trondheim og Bærum.

Kristian kom også til finalen i 2016 som førsteårsstudent, men måtte da ta til takke med 4. plass. Med den erfaringen visste han hva hemmeligheten for å vinne konkurransen var.

–        Et godt samarbeid. Vi utfyller hverandre godt med to forskjellige masterprofiler. I tillegg har det nok hjulpet å være studentassistenter i ulike fag da vi ikke har glemt like mye av pensum fra tidligere, mener Kristian og Morits.

En annerledes finaledag

Finalen skulle opprinnelig gått av stabelen i slutten av mars. Grunnet Coronaviruset ble dette naturligvis utsatt. Torsdag 4. juni ble vinneren endelig kåret, denne gangen digitalt.

Finalen ble avholdt digitalt hvor deltakerne logget på og ble ønsket velkommen av administrerende direktør i Econa, Nina Riibe, og leder av Econas studentutvalg, Live Olsen Hølmo. Etter dette satt de i gang med en kortcase levert av BDO før hovedcaset som er levert av Danske Bank.

Etter casefremføringene ble topp 4 plukket ut til å delta i en superfinale på Kahoot.

–        Det var jo spenning rundt det at alt skulle foregå digitalt, men det gikk veldig bra. Alle var fornøyd med løsningen, og vi fikk endelig kåret en vinner. Jeg må bare få gratulere alle lagene og Økonomiboysa med seieren, sier studentansvarlig i Econa, Simen Høgberg.

Imponert jury

Juryen var imponert og mente at lagene jevnt over leverte gode presentasjoner. Deltakerne viste seg å være godt forberedt, var gode til å analysere og var kreative i løsningene sine.

–        Nivået i år var høyt. Presentasjonsteknikk pleier å være ganske avgjørende i NM-finalen, men når det var digitalt virket det som nervene ikke tok overhånd. Da ble analysene generelt veldig gode, sier Maria Østerhus Lobo, juryformann.

NM i økonomi 2020

Fra påmeldingen åpnet i januar og fram til påmeldingsfristen i slutten av februar meldte nærmere 1000 deltakere seg på NM fordelt på 433 lag. Runde 1 ble gjennomført som en digital multiple choice hvor lagene hadde en time til rådighet. Herfra gikk de inntil 10 beste lagene fra hvert studiested til runde to som ble gjennomført mellom 10.-12. mars. Altså i grevens tid før «lockdown». Runde to besto av en case levert av BDO. Vi rakk akkurat å plukke ut de 10 beste lagene før vi måtte se på alternative måter for gjennomføring av finalen.

Vinnerlaget stakk av med en premie fra Danske Bank på 30 000,-, samt en helsidesgratulasjon i Dagens Næringsliv.