Økonomistudent.no

Econas sjeføkonom: – NM i økonomi er en unik arena!

NM i økonomi gir deg en unik arena for å teste dine ferdigheter, men også et fortrinn når du skal søke jobb. Tore Vamraak mener dette gir verdifull trening og gjør deg bedre forberedt den dagen drømmejobben ligger i potten.

Det finnes mange gode grunner til å delta i årets NM i økonomi. Ikke bare får du muligheten til å trene på oppgaver du faktisk møter i en jobbsøkerprosess, men du får også muligheten til å delta med venner, teste dine samarbeidsevner, teste dine presentasjonsevner, teste din generelle kompetanse innenfor grunnleggende økonomi, men også være med i konkurransen om å vinne en premie på hele 30 000,- kr. 

Econas sjeføkonom, Tore Vamraak, mener det ikke er tvil om hvorfor økonomistudenter på alle trinn bør delta i årets NM i økonomi.

– Ikke bare melder du deg på en konkurranse hvor du har muligheten til å stikke av med en premie på 30 000kr, det er også veldig mye annet som taler for at man bør melde seg på denne konkurransen. Deltagerne i NM i økonomi får verdifull erfaring i caseløsing, de får samarbeide med medstudenter og de for både testet ut og øvd seg i presentasjonsteknikk. Dette kommer til nytte både når man har søkt drømmejobben og skal på intervju, men også i arbeidslivet generelt. 

NM i økonomi er en casekonkurranse som består av tre runder: én kvalifiseringsrunde med flersvarsoppgaver, runde to med caseoppgaver fra BDO, og en finalerunde med fag- og caseoppgaver levert av Danske Bank. Konkurransen ble arrangert for første gang i 2013, som et pilotprosjekt på datidens HiOA, nå OsloMet. 

Tore sier også at caseløsing er stadig mer brukt ved intervjuer.

– For å lande drømmejobben er det nyttig å ha erfaring med metodene og teknikkene som brukes for å løse casene før du kommer på jobbintervjuet. Det handler ikke bare om å løse det ene caset, det handler om å lære seg teknikkene rundt caseløsning generelt. Det er måten man tenker på og måten man resonerer seg fram til løsningen på som er verdifull, og som man får bruk for i mange situasjoner både i en jobbsøkerprosess, men også videre i arbeidslivet. 

Econa arrangerer NM i økonomi for å gi deltakerne et fortrinn til arbeidslivet. Her får man både vist seg frem, øvd på viktige og avgjørende elementer man kan møte på i en jobbsøkerprosess, få muligheten til å bygge både nettverk og kompetanse, men ikke minst også muligheten til å skille seg litt ut fra bunken og få noe verdifullt på CV’en din. NM arrangeres både for å forberede studentene på arbeidslivet, men også rett og slett fordi det er en morsom, verdifull og sosial konkurranse som til og med gir deg et lite fortrinn. I tillegg kan det til og med være at du møter både dine fremtidige kollegaer, men også din fremtidige arbeidsgiver. 

Tore har en siste oppfordring til samtlige økonomistudenter der ute.

– Bruk muligheten til å få nyttig erfaring med spennende aktiviteter sammen med andre, og meld deg på NM i økonomi!