Økonomistudent.no

5 tips for å spare penger i studietiden

Først og fremst er det greit å være forberedt noen dager før fadderuken eller skolen starter.

Økonomi er noe som får større betydning når man flytter ut fra mor og far og skal stå på egne bein. Plutselig dukket det opp kostnader du ikke har sett for deg, eller ting koster litt mer enn du trodde.

  • Sett opp et budsjett, og følg dette så godt du klarer. Bruk forskjellige apper, og finn andre måter du kan spare litt penger på.
  • Ta med egen mat og drikke. Du bør planlegge måltidene dine og kjøpe matvarer som kan bli brukt i flere retter. En fryser kan være et av de beste tipsene til å spare penger på mat. Har man en fryser kan man utnytte tilbud på dyrere ting man liker.
  • Spleis med venner, familie eller i kollektivet på ulike strømmetjenester. Her kan man spare mye i måneden.
  • Kjøp og selg brukt på steder som Finn.no, Tise og loppemarked. De bransjene som gir minst rabatt er de mest prispressede, som elektronikk, men akkurat rundt studiestart er det mulig å finne gode tilbud også her.
  • Ett tips er å sette opp prisvarsel på dyre ting man ønsker seg, så man kan slå til når et tilbud kommer.

Om Econa:

Econa er interesse- og arbeidstakerorganisasjonen for økonomer og økonomistudenter i Norge. Vi bidrar til at økonomistudenter får mest mulig ut av studietiden, og en god inngang til arbeidslivet. Les mer om Econa her.